Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jack Schwager: A piac varázslói

5.990 Ft
4.795 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Market Wizards: interviews with top traders (1989)
Kiadó: T.Bálint Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 336 oldal
Szerző: Jack Schwager
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 21.
Szállítási díj: 990 Ft

Mi különbözteti meg az elképesztően sikeres piaci kereskedőket – a piac varázslóit – a hétköznapi traderektől? Milyen közös jellemvonásaik vannak? Mit tanulhat az átlagkereskedő azoktól, akik rendkívül szigorú kockázatkezeléssel évtizedeken keresztül kimagasló hozamot értek el? A piaci legendákkal készített interjúiban Jack Schwager ezekre a kérdésekre keresett választ.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Soha nem volt olyan egyszerű a piacokon kereskedni, mint napjainkban az online platformokon – ráadásul ilyen olcsó sem, már ami a tranzakciós költségeket illeti. Könnyű pénzkeresetnek tűnik, ám hogy mennyire nem az, tökéletesen kiderül a kiemelkedően sikeres traderekkel folytatott beszélgetésekből. Sok pénzt megspórolhatsz, ha a könyvet elolvasva fel teszed magadnak a kérdést: biztos ez az én világom? Ha úgy érzed, igen, akkor egyetlen figyelmeztetés: mélyvíz, csak úszóknak!

Tipp: A szerző minden interjúalanyának feltette a kérdést, hogy milyen könyvet ajánlana a befektetőknek. A leggyakrabban említett könyvet 1923-ban írták, és a címe: Egy spekuláns feljegyzései…

Kinek NEM ajánlom? Mint a könyvből is kiderül, a sikeres kereskedés képes napi 24 órában lefoglalni az embert. Ha nincs ennyi időd vagy kedved a piacokat figyelni, kevésbé aktív befektetés való neked. Ebben az esetben próbálkozz például Ben Carlson Befektetés józan ésszel című könyvével.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Egyetlen szerző – sem élő, sem holt – nem büszkélkedhet a piaci spekulációról mint hivatásról készített ilyen gazdag és értékes feljegyzésekkel és dokumentációval, mint Jack Schwager. Spekulánsok egész generációja köszönheti sikerét legalább részben A piac varázslóinak. Kétségtelen, hogy a mintegy negyedszázad alatt elkészült közel 60 beszélgetést tartalmazó Market Wizards sorozat 80 év múlva is éppolyan időszerű lesz, mint napjainkban az Egy spekuláns feljegyzései.

Melyik kezdő és ambiciózus kereskedő nem szeretné a világ legsikeresebb és legtapasztaltabb tradereit hallgatni és tanulni tőlük? A piac varázslói kötet pontosan ezt ígéri: Jack Schwagernek hála bepillanthatunk a részvény-, kamat-, deviza- és határidős piacok legnagyobb spekulánsainak elméjébe, beülhetünk a dolgozószobájukba, megismerhetjük saját történetüket, és megtudhatjuk sikerük titkát. Pontosabban azt, hogy nincs itt semmiféle titok. Elképesztő teljesítményük mögött mindössze kőkemény munka, pszichéjük kordában tartása és a piacokkal szembeni alázat áll.

Az elmúlt 25 év többtucatnyi beszélgetésének leiratából született a Market Wizards sorozat négy kötete, amelyek közül az elsőt most végre a magyar olvasók is kezükbe vehetik. Az interjúkötetek töretlen népszerűsége leginkább talán annak köszönhető, hogy nem kész – és könnyen avuló – receptet kínálnak. Egyetlen beszélgetőpartner szájából sem hangzik el: „csináld azt, amit én, és nyerni fogsz.” Éppen ellenkezőleg – szinte egyhangúlag vallják, hogy mindenkinek meg kell találnia a személyiségéhez illő módszertant, s fegyelmezetten és következetesen ragaszkodni ahhoz.


„Aligha gondolom, hogy e könyv minden olvasója szuperkereskedővé válhat – a világ egyszerűen nem így működik –, abban viszont hiszek, hogy ezek a gondolatébresztő beszélgetések a kereskedést komolyan vevő és nyitott gondolkodású olvasóknak segíthetnek saját eredményeik javításában. A kiválasztott keveseket pedig akár az itt olvashatókhoz hasonló eredményekhez is segítheti.”

 – részlet a szerző Előszavából

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással

Jack Schwager: A piac varázslói termékünkhöz kapcsolódó könyvek

Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál