Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

William Green: Gazdagabb, bölcsebb, boldogabb

5.990 Ft
4.795 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Richer, Wiser, Happier (2021)
Kiadó: A4C Books
Megjelenés éve: 2022
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 344 oldal
Szerző: William Green
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft
A szerző a világ legkiválóbb befektetőivel készített több mint negyven interjúján alapuló kötet ékesen bizonyítja, hogy a vagyonépítés receptjei az élet más területein is hasznosnak bizonyuló tanulságokkal szolgálnak.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

A kiváló befektetők inspiráló történetein keresztül a szerző megmutatja, miért érdemes a saját értékeinkkel összhangban és anyagi lehetőségeinken belül élni, a megfelelő szokásokat kialakítani, sokat olvasni és folyamatosan tanulni. Bónuszként az is kiderül, mi a kapcsolat a sztoikus filozófia és a befektetés között. A könyvet olvasván az lesz az érzésünk, a benne szereplő kiváló befektetők közeli ismerőseink, akiktől nagyon sokat tanulhatunk - és messze nem csak a befektetésről. Olvasmányos, szórakoztató írás, kezdőknek is erősen ajánlott.

Tipp: Nagy hangsúlyt kap a könyvben a (befektetői) pszichológia és a gondolkodásmód, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki jó befektető és boldogabb ember legyen.

Kinek NEM ajánlom? Ne tévesszen meg a cím: a könyv nem ad tuti receptet a gazdagsághoz, bölcsességhez, boldogsághoz. Sőt még befektetni sem tanít meg - legfeljebb (egy kicsit) jobban gondolkodni.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Milliárdos befektetők. Ha rájuk gondolunk, bámulattal vegyes gyanakvással tesszük. Nyilvánvalóan van bennük valami zseniális - a mitológiából ismert Midász-érintés. Vajon a birtokukban lévő képességek átadhatók? És vajon a pénzcsináláson túl van-e számunkra tanítanivalójuk?

A Gazdagabb, bölcsebb, boldogabb című könyvében William Green sorsfordító leckéket oszt meg olvasóival azon több száz órányi interjúi alapján, amiket az elmúlt huszonöt esztendőben készített befektetési legendák egész sorával. Mint rávilágít, tehetségük messze túlmutat a pénzügyeken, és sok esetben a gyakorlati filozófiára is kiterjed. Ezek a nők és férfiak sokkal inkább összefüggéseiben látják a világot. Figyelemre méltó érzékkel azonosítják be a trendeket, fanatikus fegyelmet gyakorolnak, racionális gondolkodással minimalizálják a kockázatokat és maximalizálják a hozamot, továbbá kiemelkedő fájdalomtűrő képességre tettek szert. Elképesztően értenek ahhoz, hogy az őrjítő komplexitást két-három egyszerű változóba sűrítsék.

A szerző nemcsak a méltán híres ikonok - így például Charlie Munger, Howard Marks vagy Sir John Templeton - stratégiai gondolkodását mutatja be, hanem az olyan zseniális új befektetési sztárokét is, mint Mohnish Pabrai, Nick Sleep és Laura Geritz. A kötetben olvasható briliáns meglátások pénzügyileg, szakmailag és emberileg is gazdagítani fogják az olvasót.

"Legendás befektetők egész sorával készítettem interjút a Forbes, a Money, a Fortune és a Time magazinoknak, újra és újra feltéve az engem mind a mai napig élénken foglalkoztató kérdéseket: milyen elveknek, folyamatoknak, meglátásoknak, szokásoknak és személyiségjegyeknek köszönhetően képes ez a maroknyi kisebbség hosszú távon legyőzni a piacot és látványosan meggazdagodni? És ami ennél is fontosabb: hogyan profitálhatok én és olvasóim ezeknek a szélsőségesen sikeres befektetőknek a tanulmányozásából, valamint nyerő módszereik visszafejtéséből?

Kezdtem megérteni, hogy a legnagyobb befektetők független szellemi gondolkodók. Nem félnek megkérdőjelezni és megtagadni a konvencionális bölcsességet. Ami azt illeti, leginkább azért érdemes tanulmányozni az ebben a könyvben bemutatott befektetőket, mert nemcsak azt tudjuk tőlük megtanulni, hogyan gazdagodjunk meg, hanem azt is, hogy miként javíthatjuk gondolkodásmódunkat és döntéshozatali módszereinket.

Az ezeken az oldalakon szereplő befektetők több billió dollárt kezelnek ügyfelek millióinak. Remélem, hogy ezek a kivételes emberek más megvilágításba helyezik - és gazdagítják - olvasóim életét. Fogadni mernék rá, hogy így lesz." (Részlet a szerző bevezetéséből)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással

William Green: Gazdagabb, bölcsebb, boldogabb termékünkhöz kapcsolódó könyvek

Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál