Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Warren Buffett jelenti – Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek

5.990 Ft
4.795 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: The Essays of Warren Buffett (2009)
Kiadó: T.Bálint Kiadó
Megjelenés éve: 2013
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 288 oldal
Szerző: Lawrence A. Cunningham (szerkesztő)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft

Warren Buffett kétségkívül az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Elismert piaci szereplő, akinek befektetési filozófiája kiállta az idő próbáját: az 1973-as olajválság, az 1987. októberi „fekete hétfő”, az 1990-es évek végének technológiai lufija és annak kipukkadása, a 2008-as összeomlás mind-mind olyan piaci sokk, amelyből Buffett és vállalata, a Berkshire Hathaway eredményesen jött ki.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Temérdek könyvet írtak Warren Buffettról, ő maga azonban – sok más, sikeres befektetővel ellentétben – egyetlen egyet sem írt. Minden évben ír azonban egy levelet vállalata, a Berkshire részvényeseinek. Ezekből a levelekből áll össze ez az egyszerre tanulságos és szórakoztató írás a Buffett-tól megszokott fanyar humorral és őszinteséggel. 

Tipp: A könyv első fejezete a vállalatirányításról szól – a legtöbb kisbefektető számára nem éppen a legizgalmasabb téma. Ha nem tetszik, ugord át nyugodtan ezt a részt. A többi fejezet, hidd el, tetszeni fog.

Kinek NEM ajánlom? Ha az izgalmat keresed a részvénypiacon, akkor Warren Buffett nem neked való. Amit ő csinál, az maga a töméntelen unalom – csak éppen ez az unalom idővel nagyon jól fizet.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Ötven éven át nem tart ki a szerencse, egy-két jól sikerült húzással nem lehet a részvénypiaci indexeket tartósan felülteljesíteni, ehhez több kell – olyasvalami, amiért a szerző méltán érdemelte ki az „omahai bölcs” elnevezést.

Buffett „üzlettársai” – a Berkshire részvényesei – évről évre felbecsülhetetlen értékű informális oktatásban részesülnek a közvetlen és nyílt hangvételű levelekből, amelyekben elnökük a vállalat eredményeiről számol be, s őszintén vall befektetési filozófiájáról. Jelen kötet az elmúlt mintegy három évtized ilyen írásaiból áll össze a befektetések és a vállalatvezetés fontos témaköreit taglaló folyamatos olvasmánnyá. Elsőre talán nem magától értetődő, hogy Buffett miért ír a vállalatirányításról, az akvizíciókról és a fúziókról vagy éppen a számviteli politikáról – ám az olvasó számára hamar kiderül, hogy ezen üzleti területek megértése és helyes megítélése elengedhetetlen a Buffett-féle befektetési eredményekhez.

Warren Buffett az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Véleményformáló erő, akinek piaci lépéseit milliók figyelik lélegzet-visszafojtva, s próbálják előre kitalálni. Dőreség -” a sikerhez a Berkshire befektetési filozófiáját kell követni, itt pedig semmi szükség a spekulációra és a találgatásra: Buffett mindent őszintén és kendőzetlen elénk tár. Nem marad más feladatunk, mint elolvasni e kötetet, amely nem egy újabb könyv Buffettról – hanem az eredeti: Buffett-tól.


„Számtalan könyvet írtak Warren Buffettról. Két általam jegyzett mű a befektetési megközelítését elemzi. Két életrajz, valamint néhány rövidebb írás is született róla, amelyek mind a bölcsességét és kedvességét emelik ki. Ezen könyvek nyilvánvaló értékeik ellenére sem tudják felülmúlni az igazit.

Sokszor kívántam, bárcsak lenne egy egyszerűen használható kézikönyv, amelyben újraolvashatnék egy bizonyos passzust, amire egy korábbi éves beszámolóból emlékeztem. Lawrence Cunninghamnek köszönhetően immár a kezünkben tarthatjuk Warren Buffett tanításainak szépen rendezett és könnyen használható, hiánypótló gyűjteményét.

Buffett elvei időtlenek, ajánlásai pedig felbecsülhetetlen értékűek. Ha volt szerencséjük olvasni a Berkshire Hathaway éves jelentéseit, bizonyára örömmel találkoznak újra az ott leírt sorokkal. Ha még soha nem olvasták a huszadik század legnagyobb befektetőjének tartott ember tanácsait, ritka élményre készülhetnek fel.”

Robert G. Hagstrom, a Warren Buffett portfólió és A Warren Buffett-módszer című könyvek szerzője

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással

Warren Buffett jelenti – Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek termékünkhöz kapcsolódó könyvek

Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál