Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ray Dalio: Elvek

8.990 Ft
7.195 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Principles (2017)
Kiadó: A4C Books
Megjelenés éve: 2019
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 506 oldal
Szerző: Ray Dalio
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 21.
Szállítási díj: 990 Ft

Ray Dalio megosztja velünk nem mindennapi élet- és munkaelveit, amelyek a teljesen átlagos Long Island-i középosztálybeli család gyermekét napjaink egyik legsikeresebb emberévé tették – és amelyeket bárki felhasználhat saját céljai eléréséhez.

Kategóriák:
Önfejlesztő

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Ray Dalio a befektetési világ Steve Jobsa – és nem mellesleg a Bridgewaters hedge fund alapítója és vezetője, akinek a gondolataira nem csak a kisbefektetők kíváncsiak, hanem a politikai és gazdasági döntéshozók is rendre kikérik a véleményét. Ha szeretnéd látni, hogyan gondolkodik és működik egy sikeres ember, olvasd el az elveit.

Tipp: A könyv első része Dalio őszinte vallomása befektetői élettörténetéről. Lebilincselő beszámoló, amelyből újból bebizonyosodik: a siker és a kudarc kéz a kézben járnak.  

Kinek NEM ajánljom? Ha nincs benned nyitottság a fejlődésre vagy arra, hogy változtass önmagadon, felesleges elolvasnod az Elveket.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Ray Dalio 1975-ben saját New York-i lakásában alapította meg a Bridgewater Associatest. Negyven évvel később a Bridgewater már az USA ötödik legfontosabb magánvállalata (Fortune), ami több pénzt keresett ügyfeleinek, mint bármelyik

másik hedge fund a történelemben (Bloomberg). Dalio útja során egyedülálló elveket alakított ki saját magának, és vallja,

hogy ezeknek köszönheti sikerét. Ezeket az elveket osztja meg ebben a könyvben.

Az Elvek bővelkedik ugyan újszerű ötletekben, a lelke mégis a döntéshozatalnak egy egyértelmű és magától értetődő módszere – ennek középpontjában a szerző innovatív folyamata, a „szavahihetőségen alapuló döntéshozatal” áll –, amit bárki alkalmazhat saját céljai eléréséhez. A könyv útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan alakítsuk ki az „ötletalapú meritokráciát, amely kétségbevonhatatlan őszinteség és abszolút nyitottság révén törekszik a pozitív értékeket teremtő munkavégzésre és a mindkét fél számára értékes kapcsolatokra” – azaz a Bridgewater sikere mögött álló szervezeti kultúrát. Itt a kivételes lehetőség, hogy a CIO magazin által a „befektetések Steve Jobsának” nevezett Ray Daliótól kapjunk tanácsokat – mégpedig olyan tanácsokat, amelyeket a hagyományos üzleti szakirodalomban aligha olvashatunk.

„Ray Dalio rendkívül értékes iránymutatással és felismerésekkel szolgált nekem, ezek immár az olvasók számára is elérhetők az Elvekben.” – Bill Gates

„Igazán rendkívüli könyv. Minden oldala bővelkedik felismerésekben és bölcs meglátásokkal teli elvekben – és nagyon tetszik, ahogy Ray ilyen elegánsan saját történetét és életét is beleszőtte.” – Tony Robbins


A szerzőről

Ray Dalio egy teljesen átlagos középosztálybeli család gyermekeként nőtt fel Long Islanden. Huszonhat éves korában, saját lakásában alapította meg befektetési cégét, a Bridgewater Associatest, amely az irányítása alatt az elkövetkező 42 esztendőben – a Fortune magazin értékelése alapján – az USA ötödik legfontosabb magánvállalatává nőtte ki magát. Ezt az eredményt egy egyedülálló szervezeti kultúra, a kétségbevonhatatlan őszinteségre, az abszolút nyitottságra és a szavahihetőségen alapuló döntéshozatalra épülő ötletalapú meritokrácia megteremtésével sikerült elérni. Dalio vallja, hogy az ötletalapú meritokrácia a legtöbb embernek és szervezetnek segíthetne céljaik elérésében.

Karrierje során Dalio a világ 100 legbefolyásosabb és 100 leggazdagabb embere közé küzdötte fel magát (a Time, illetve a Forbes magazin listái szerint), és mivel egyedülálló befektetési elvei alapjaiban változtatták meg az iparágat, a CIO magazin a „befektetés Steve Jobsának” nevezte. Vallja, hogy sikere nem valamilyen különleges képességének köszönhető, hanem az általa – legnagyobbrészt a hibái révén – elsajátított elvek eredménye, amely elvekből hite szerint az emberek többsége profitálni képes.

Hetvenéves korában Dalio legfőbb célja ezeknek az elveknek a továbbadása abban a reményben, hogy mások is értékesnek fogják találni őket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással
Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál