Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Philip A. Fisher: Közönséges részvényvek – rendkívüli profitok

5.990 Ft
4.795 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
Eredeti cím: Common Stocks and Uncommon Profits (1958)
Kiadó: T.Bálint Kiadó
Megjelenés éve: 2012
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 272 oldal
Szerző: Philip. A. Fisher
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 26.
Szállítási díj: 990 Ft

A széles körben ismert és elismert Philip Fisher minden idők legbefolyásosabb befektetői közé tartozik. Értékpapír-elemzőként kezdte karrierjét 1928-ban, majd három évvel később megalapította saját befektetési tanácsadó cégét, a Fisher&Companyt. A modern befektetéselmélet egyik úttörőjeként tartják számon, akinek több mint ötven éve napvilágot látott befektetési filozófiáját korunk pénzügyi szakemberei nemcsak tanulmányozzák és alkalmazzák, hanem sokan közülük „szentírásnak” is tekintik. Befektetési elveit Fisher a Közönséges részvények – rendkívüli profitok című könyvében vetette papírra, amelyet 1958-as megjelenésekor felbecsülhetetlen értékű olvasmánynak tartottak, és amely mind a mai napig kihagyhatatlan alapműnek számít.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Igazi klasszikus, hiszen a címadó írás 1958-ban jelent meg. Bár ezért a művéért sorolják Fishert a legnagyobbak közé, az Egy befektetési filozófia kialakulása című önvallomása (a kötet 3. része) véleményünk szerint még érdekesebb, még hasznosabb és még tanulságosabb olvasmány minden befektetőnek.

Tipp: Rendkívül bensőséges a szerző fia által 2003-ban írt előszó (Mit tanultam apám írásaiból?), amely révén megismerjük a sikeres befektető mögötti embert, apát – és nem mellesleg a XX. század derekának befektetői világát.

Kinek NEM ajánlom? Kezdő befektetőként talán kevésbé fogod értékelni ezt a könyvet – kezdj inkább a Befektetés józan ésszel vagy A pénz pszichológiája kötetekkel.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

A Forbes magazin által „a modern befektetési gondolkodás egyik legeredetibb alakjaként” méltatott, Warren Buffett által pedig „óriásnak” nevezett Philip Fisher (1907–2004) minden idők egyik legbefolyásosabb befektetője. Piaci sikerei mellett megalapozott befektetési filozófiájáért is széles körben tisztelik. Filozófiájára, amely több mint ötven év próbáját kiállta, korunk befektetői is „szentírásként” tekintenek. Befektetési elveit és elméletét Fisher a Közönséges részvények – rendkívüli profitok című írásában tette közzé.

Az eredetileg 1958-ban megjelent kötetet a mai napig a sikeres befektetés felbecsülhetetlen értékű referenciakönyveként említik. Ez az időtlen klasszikus Fisher két másik kiváló írásával együtt kerül a magyar olvasó kezébe: A konzervatív befektetők nyugodt álma és az Egy befektetési filozófia kialakulása című műveiben befektetési bölcsességeit és meglátásait ismerteti a szerző.

Fisher, aki elsőként értékelte a részvényeket a piaci trendek és abszolút értékük helyett a potenciális növekedési lehetőségeik alapján, számos napjainkban népszerű befektetési elmélet alapját rakta le. A hosszú távú növekedési részvények kiválasztására vonatkozó elveit, illetve az ilyen befektetések rövid távú kereskedéssel szembeni előnyeit korunk vezető pénzügyi szakemberei is tanulmányozzák és alkalmazzák. A Közönséges részvények – rendkívüli profi tokban Fisher megosztja az olvasóval filozófiáját, és megismerhetjük a szerzőnek a részvénybefektetések legfontosabb szempontjaival kapcsolatos, rendkívül értékes meglátásait.

Megalapozott irányelveket kapunk arról, mikor és mit vegyünk, milyen okok miatt adjunk el, illetve elolvashatjuk a szerzőnek a haszonkulcsokkal és az osztalékokkal kapcsolatos véleményét.

A Közönséges részvények – rendkívüli profitokat kiválóan egészíti ki A konzervatív befektetők nyugodt álma és az Egy befektetési filozófia kialakulása, amelyek a konzervatív befektetés útvesztőit, illetve Fisher egyedülálló filozófiájának megszületését tárják az olvasó elé. Mindkét mű közelebb hozza e kiváló befektető bölcsességét. Ezek a mind a mai napig alapműnek számító klasszikus írások megmutatják az utat a befektetők által áhított befektetési sikerekhez.


„Phil Fishert a Közönséges részvények – rendkívüli profitok elolvasása után kerestem fel… Találkozásunkkor az ember és az ötletei egyaránt lenyűgöztek. Ha Phil módszereinek alkalmazásával mélyrehatóan megértjük a vállalatok és az üzlet működését, intelligens befektetési döntéseket hozhatunk.” – Warren Buffett

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással
Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál