Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Michael Batnick: Nagy hibák

4.990 Ft
3.995 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Big Mistakes: The Best Investors
and Their Worst Investments (2017)
Kiadó: A4C Books
Megjelenés éve: 2020
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 248 oldal
Szerző: Michael Batnick
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft

A sikeres befektetők stratégiáinak és tevékenységének a tanulmányozása és utánzása jól bevált módszer befektetési hozamaink javítására. Rengeteget okulhatunk ugyanakkor abból is, ha megvizsgáljuk a legkiválóbb befektetők melléfogásait, valamint az általuk elszalasztott lehetőségeket. A Nagy hibák — A legjobb befektetők legrosszabb befektetései tanulságos és elgondolkodtató gyűjteménye azon leckéknek, amelyekkel a piac a világ legismertebb befektetőit tanította alázatra.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Egyszerre szórakoztató és rendkívül tanulságos – bónuszként pedig az elmúlt 100 év legnagyobb (amerikai) befektetőinek a történetét is megismerheted. Pénzügyi előképzettség és befektetési tapasztalat nélkül is érhető, olvasmányos írás.

Tipp: Ha elolvasod, rájössz, hogy a legjobbak is hibáznak – ráadásul ugyanazokat a hibákat követik el, mint te.

Kinek NEM ajánljuk? Ha még soha nem hibáztál a tőzsdén, akkor számodra felesleges ez a könyv…

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Hibáinkból elképesztő mértékben profitálhatunk — ez talán az egyik legfőbb tanulság, amit ezekből a minden befektetőt óvatosságra intő történetekből levonhatunk. A kötetben szereplő összes befektető jelentős anyagi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ám ez egyiküket sem küldte padlóra. Ami azt illeti, a napjainkban széles körben felhasznált ismeretek és alkalmazott stratégiák jelentős része éppen ezen gigantikus baklövéseknek köszönhetően létezik.

Pontosan ez okból ajánljuk a könyvet minden kezdő és gyakorló befektetőnek, aki szeretné beteljesíteni a benne rejlő potenciált.

Michael Batnick óriási kutatómunkát végezve szedi egy csokorba, és mutatja be illusztris piaci szereplők pályafutását, és a nagyközönség által jól ismert eredményeik mögé pillantva világít rá arra, hogy a befektetés nem gyerekjáték — még a kivételes tehetséggel és páratlan időzítési érzékkel megáldott szupersztárok számára sem. A kötet olvastán még azok is temérdek új információval gazdagodhatnak a szerző egyedi nézőpontjának köszönhetően, akik ismerni vélik az olyan nagyágyúk történetét, mint Warren Buffett, Bill Ackman, Jack Bogle, Benjamin Graham vagy John Maynard Keynes — hogy csak néhányat említsünk a kötetben bemutatott befektetők közül.

A könyv olvasói bölcsebb befektetőkké válnak, akik:

– Tisztában vannak a kockázatkezelés fontosságával, és megértik, miért nem szabad túlzott mértékben kötődniük a befektetéseikhez

– Tudják, miért az erősségeik mentén kell befektetniük, és egy pillanatra sem feledik: nem olyan okosak, mint amilyennek gondolják magukat

– A siker érdekében higgadt nyugalommal kezelik a nagy veszteségeket, mert tisztában vannak vele: elég egyszer nyerniük

– Pontosan tudják, hogy a tökéletes portfólió kialakítása hiábavaló erőfeszítés

– Vallják, hogy a kudarc akár a legnagyobb lépés is lehet a siker felé vezető úton

“Michael napjaink egyik legfontosabb befektetési könyvét írta meg. A jó befektetés nemcsak arról szól, hogy okos legyél, hanem sokkal inkább az érzelmi fegyelem megőrzéséről. Ez a könyv lenyűgöző krónikája azoknak a befektetőknek, akiknek ez utóbbi — időnként legalábbis — nem sikerült. És mivel az itt bemutatott befektetők közül többen is a valaha volt legnagyobbak közé tartoznak, az általuk kapott leckék számunkra, halandók számára még hasznosabbak.”

Morgan Housel, Collaborative Fund

A szerzőről

Michael Batnick a Ritholtz Wealth Management befektetési tanácsadó cég kutatási igazgatója. Feladata a vállalat kockázatkezelési stratégiáinak és ügyfeleik portfólióinak kialakítása, valamint megvalósítása. A The Irrelevant Investor blogján, illetve az Animal Spirits című heti podcast egyik házigazdájaként a téma iránt érdeklődők ezreinek bővíti befektetési ismereteit.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással
Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál