Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jim Rogers: Kalandvágyó befektető

5.490 Ft
4.395 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Adventure Capitalist: the ultimate road trip (2003)
Kiadó: Perfact Kiadó
Megjelenés éve: 2012
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 320 oldal
Szerző: Jim Rogers
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft

A sztárbefektető visszatért a felülmúlhatatlan világ körüli útról: hároméves túrájával megdöntötte a leghosszabb megszakítás nélküli autós utazás Guinness-rekordját. Útinaplójából kiderül, hogyan gondolkodik Rogers, milyen információk, tényezők és körülmények figyelembevételével hozza meg befektetési döntéseit, és mit gondol az egyes országok, népek, gazdaságok jelenéről és jövőjéről – beleértve saját hazáját.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Jim Rogers elég különc figura, aki először motorral, majd autóval utazta körbe a világot. Ez utóbbi, 2000 és 2002 között zajló, 116 országot, közöttük Magyarországot is érintő útjáról szól ez a könyv. Sokkal inkább útleírás, mint befektetési szakkönyv. Könnyed, olvasmányos, abszolút nem csak befektetőknek ajánlott.

Tipp: Érdekes olvasni, hogy a személyes tapasztalatai alapján milyen befektetési következtetéseket, megállapításokat von le egy vérbeli profi befektető. Lassan 20 év távlatából már azt is látjuk, miben lett igaza, és mi az, ami nem jött be Jim Rogers várakozásaiból.

Kinek NEM ajánlom? Aktuális befektetési tippeket ne várj ettől a könyvtől (ami azt illeti, ilyet egyik könyvünkben sem fogsz találni).

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Az amerikai sztárbefektető, Jim Rogers Soros Györggyel együtt alapította meg a Quantum Fundot, amely a történelem egyik legsikeresebb kockázati alapja: 1970 és 1980 között 4200 százalékos hozamot produkált, míg ez idő alatt az S&P 500 index 47 százalékot emelkedett. A sikerek után Rogers 38 évesen „visszavonult”: kedvenc időtöltésének élve kétszer is körbeutazta a földet, utazásairól és befektetéseiről pedig több bestsellert is írt.

Sárga, egyedi építésű Mercedese volánja mögött Rogers és menyasszonya (később már felesége) 152 000 mérföldet tettek meg, és 116 országba látogattak el. Olyan elszigetelt, nem sok turista látta helyekre is eljutottak, mint Szaúd-Arábia, Mianmar, Angola, Szudán, Kongó, Kolumbia vagy Kelet-Timor. Útjuk háborús övezeteken, sivatagokon, dzsungeleken, járványokon és hóviharokon vezetett keresztül, és nemegyszer forgott kockán az életük – de a csodálatos panorámákból, illetve a felemelő, pillanatokból is bőven kijutott nekik. Utazásuk során minden lehetőséget megragadtak, hogy testközelből ismerkedjenek meg a különböző országok politikai, társadalmi és gazdasági viszonyaival.

A könyv közvetlen hangvételének köszönhetően úgy érezhetjük, hogy a szerző közeli barátunk, aki egy meghitt vacsora mellett osztja meg velünk úti élményeit – és annál sokkal többet: érzelmeit és véleményét a világról, őszintén. Így a kötet nemcsak a befektetések iránt érdeklődők és a pénzügyi szakemberek számára kínál rengeteg érdekességet, hanem azoknak is, akik imádnak utazni, szeretnék jobban megismerni a bennünket körülvevő világot. Mindazoknak, akik arról álmodnak, hogy egyszer ők is felkerekednek a maguk világ körüli útjára – olyan szabadon, nyitottan, kíváncsian és kalandvágyón, ahogy Rogers tette.


A szerzőről

Az 1942-ben született Jim Rogers élete első állását ötéves korában szerezte, amikor baseballmeccseken gyűjtötte össze az üres üvegeket. Ösztöndíjat nyert a Yale-re, ahol az egyetemi evezőscsapat kormányosa volt. A diploma megszerzése után az oxfordi Balliol College-ban folytatta tanulmányait. A hadseregbe tett kitérő után a Wall Streeten kezdett dolgozni. Soros Györggyel megalapította a Quantum Fund nevű globális kockázati alapot. A következő tíz évben az alap portfóliójának értéke több mint 4000 százalékkal emelkedett, miközben az S&P kevesebb mint 50 százalékkal nőtt. Harminchét éves korában Rogers úgy döntött, hogy visszavonul – nem maradt azonban tétlen.

Miközben saját portfólióját továbbra is ő kezelte, Rogers pénzügyprofesszorként tanított a Columbia Egyetem másoddiplomás üzleti képzésén, illetve műsorvezetője volt a WCBS The Dreyfus Roundtable és az FNN The Profit Motive című adásainak. Közben készült arra, hogy valóra váltsa élete álmát: egy világ körüli motorkerékpáros túrával. A hat kontinensen keresztülvezető, több mint 100 000 mérföldes út lett a témája Rogers első, az Investment Biker című könyvének (1994).

Továbbra is rendszeresen szerepelt a CNBC gazdasági műsoraiban, és óraadó professzorként is tevékenykedett, miközben egy újabb világ körüli útra, a millenniumi utazásra készült. Az út során feleségül vette Paige Parkert. Első gyermekük, Hilton Augusta Parker Rogers 2003-ban született. Rogers 2007-ben eladta New York-i otthonát, és családjával Szingapúrba költözött. A következő évben megszületett második lányuk, Beeland Anderson.

A szerző a www.jimrogers.com oldalon érhető el.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással
Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál