Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jason Zweig: Agyam és a pénz

4.990 Ft
3.995 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: Your Money and Your Brain (2007)
Kiadó: A4C Books
Megjelenés éve: 2016
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 326 oldal
Szerző: Jason Zweig
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft

Miért hoznak a máskülönben okos, értelmes emberek irracionális és buta pénzügyi döntéseket? A kérdésre a pszichológiát, az idegtudományt és a közgazdaságtant ötvöző új tudományág, a neuroökonómia adja meg a választ. Az Agyam és a pénz című könyvében Jason Zweig pénzügyi szakíró – akit a magyar olvasóközönség elsősorban Az intelligens befektető aktualizált kiadásához írt kommentárjai révén ismerhet – bemutatja, miként tudják a befektetők a neuroökonómia segítségével elkerülni ezeket a gyakori hibákat.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

A szerző a neurológia tudományát is segítségül hívva segít rávilágítani, hogy miért hozunk oly sok, utólag butaságnak tűnő pénzügyi-befektetési döntést. Ha érdekelnek a kognitív torzítások és az, hogy miként csap be a saját agyunk, akkor ez a könyv neked való. Könnyed, olvasmányos írás, akár kezdőknek is ajánlom, mindazonáltal nem baj, ha van némi befektetési tapasztalatod, mert akkor lesz igazi a „tudtam, csak nem sejtettem” érzés.

Tipp: A szerző, Jason Zweig fejezetről fejezetre saját kommentárjaival aktualizálta Az intelligens befektetőt. Ha azok a kommentárok tetszettek, akkor ezt a könyvet is élvezni fogod.

Kinek NEM ajánlom? Ha nem érdekel a pénzügyek és a befektetés pszichológiai oldala, akkor ez a könyv nem neked való.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Ebből a legalább annyira szórakoztató, mint amennyire tanulságos könyvből kiderül, miért értjük oly sokszor félre a kockázat fogalmát, és miért vagyunk hajlamosak túlzott elbizakodottságra befektetési döntéseink meghozatalakor. A szerző a tudományos kísérletekből és a még kiemelkedően sikeres emberek által is rendre elkövetett befektetési hibákból levont következtetéseit olyan gyakorlati tanácsok formájában hozza az olvasó tudomására, amelyek segítenek megalapozottabb döntéseket hozni, illetve az értelem és érzelem között a fejünkben zajló küzdelmet irányításunk alatt tartani.

Rengeteg olyan könyv született már, amelynek alapüzenete szerint szinte minden, amit a befektetésekről tudni véltünk, téves. Nagyon kevés olyan íródott azonban, amely azáltal igyekszik olvasóiból jobb befektetőt faragni, hogy rávilágít: minden, amit önmagunkról tudni véltünk, téves. Ez a kötet nemcsak a befektetői agy belső működéséről szól, hanem arról, hogy mit jelent embernek lenni annak minden varázslatos képességével és zavarba ejtő esendőségével. Nem számít, milyen sok vagy éppen kevés az, amit a befektetésről tudni vélünk, mindig tanulhatunk újat a pénzügyi küzdőtér legfontosabb szereplőjéről: önmagunkról.


„HOGYAN LEHETTEM ILYEN OSTOBA?” Nem is igazi befektető, aki még soha nem kiáltott fel ezekkel a szavakkal mérgében. Könnyen lehet, hogy a befektetésen kívül nincs még egy olyan emberi tevékenység, amely közben oly sok intelligens ember érzi magát végtelenül ostobának. Pontosan ezért határoztam el, hogy elmagyarázom – az átlagos befektetők számára érthető kifejezésekkel –, mi zajlik az emberi agyban a pénzünkkel kapcsolatos döntéshozatal során. Annak érdekében, hogy minél jobban hasznát tudjuk venni valamely eszköznek vagy gépnek, érdemes legalább alapszinten tisztában lenni a működésével; csak az tudja maximálisan gyarapítani a vagyonát, aki optimalizálni képes elméje működését. Szerencsénkre az elmúlt néhány év során a kutatók elképesztő felfedezésekre jutottak arra vonatkozóan, hogy az emberi agy miként mérlegeli a következményeket, méri fel a kockázatokat, és számol a valószínűségekkel. A képalkotó technológia csodás vívmányai ma már lehetővé teszik az emberi agyban a befektetési döntéshozatal során be- és kikapcsoló idegi áramkörök pontos megfigyelését.

1987 óta dolgozom pénzügyi szakíróként, ám a befektetésekről szerzett ismeretek közül semmi sem csigázta fel annyira a kíváncsiságomat, mint a „neuroökonómia” tanulmányozásából származó döbbenetes megállapítások. Ennek az új keletű, az idegtudományt, a közgazdaságtant és a pszichológiát ötvöző tudományágnak hála apránként megérthetjük, hogy mi mozgatja befektetési viselkedésünket – nemcsak elméleti vagy gyakorlati szinten, hanem alapszintű biológiai funkcióként is. Betekintést nyerve a neuroökonómia alapvető megállapításaiba, minden eddiginél jobban megérthetjük, mi vezérel bennünket befektetőként. (részlet a könyvből)


A szerzőről

Jason Zweig a The Wall Street Journal pénzügyi rovatának újságírója. Írásait a Money és a Time magazinokban, illetve a cnn.com híroldalon is olvashatják a téma iránt érdeklődők. Zweig a szerkesztője Benjamin Graham magyarul is megjelent klasszikusának, Az intelligens befektetőnek az aktualizált, kommentárokkal ellátott kiadásának.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással

Jason Zweig: Agyam és a pénz termékünkhöz kapcsolódó könyvek

Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál