Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Benjamin Graham: Az intelligens befektető

8.990 Ft
7.195 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: The Intelligent Investor (1973/2003)
Kiadó: T.Bálint Kiadó
Megjelenés éve: 2011
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 520 oldal
Szerző: Benjamin Graham
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft

A 20. század legkiválóbb befektetési tanácsadója, Benjamin Graham világszerte emberek millióit oktatta és inspirálta. Graham „értékalapú befektetésről” alkotott filozófiája – amely megóvja a befektetőket a komoly hibáktól, és megtanítja őket, hogyan alakítsanak ki hosszú távú stratégiákat – 1949-es első kiadása óta a részvénypiaci bibliájává tette Az intelligens befektető című művét.

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Warren Buffett szerint Az intelligens befektető egyszerűen a legjobb könyv, amit a befektetésekről valaha írtak. Akár így van, akár nem, aki a befektetés iránt komolyan érdeklődik, az mind olvasta. Hosszú és vaskos mű, némi befektetési tapasztalat nem árt ahhoz, hogy igazán értékelni tudd.

Tipp: Ha valamelyik fejezet nem tetszik vagy nem érzed relevánsnak, ugorj Jason Zweig az adott fejezethez írt kommentárjaihoz (az garantáltan könnyebben emészthető), majd haladj tovább a következő fejezettel.

Kinek NEM ajánlom? Az intelligens befektető olyan szinten alapmű, hogy nem tudom nem ajánlani. Kezdőknek azonban első könyvnek nem ajánlott (arra ott van például A pénz pszichológiája), ha beleszeretsz a befektetésekbe, később úgyis el fogod olvasni.

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

„Egyértelműen a legjobb könyv, amit a befektetésekről valaha is írtak!”– Warren Buffett

„…olvassák és tanuljanak belőle Önök is, nekem két évtizede van karnyújtásnyira a polcomon, sokat és haszonnal forgattam ez idő alatt.” – Jaksity György

Benjamin Graham amerikai közgazdász és befektető, az értékalapú befektetés atyja, 1949-ben írta meg mára már klasszikussá vált könyvét. Hogyan lehet időszerű egy több mint fél évszázada írt pénzügyi mű? Miként igazodhatunk el napjaink pénzügyi világában egy réges-régi, messze az internet kora előtti időkből származó könyv segítségével?

Egyrészt a szerző többször is átdolgozta munkáját, utoljára 1973-ban. Jason Zweig pénzügyi szakíró 2003-ban lábjegyzetekkel egészítette ki Graham eredeti szövegét, illetve minden fejezethez kommentárokat írt.

Másrészt Graham nagyon éles különbséget tesz a spekuláns és a befektető között. Könyve nem azoknak szól, akik azt szeretnék megtudni, hogy miként lehet a pénzügyi piacokon egy hónapon, egy éven vagy akár három éven belül meggazdagodni. Éppen ellenkezőleg, azok fogják a legnagyobb haszonnal forgatni, akik élethosszig tartó befektetéseikhez kívánnak iránymutatást kapni – vagyis nem spekulánsként, hanem intelligens befektetőként szeretnének tevékenykedni.

Harmadrészt, ahogy Graham is megállapítja, „Plus ça change, plus c’est la même chose” – vagyis minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad. Ennek fényében nem csoda, hogy Zweig – akinek személyében a szerző méltó társra lelt – a Graham által a 60-as évekből, illetve a 70-es évek elejéről hozott konkrét példák mindegyikének megtalálta a közelmúltbeli megfelelőjét.

Azt, hogy Benjamin Graham tanításain nem fogott az idő, leghíresebb tanítványának, Warren Buffettnak az eredményei is igazolják. Buffett – akinek saját bevallása szerint ez a könyv adta meg befektetői karrierje legnagyobb lökését – előszót és függeléket írt a műnek a magyar kiadás alapjául szolgáló 2003-as átdolgozásához.


A szerzőről

BENJAMIN GRAHAM (1894–1976), az értékalapú befektetés atyja, akinek gondolatai korunk számos sikeres üzletemberére voltak ösztönző hatással. Graham a szerzője továbbá a Security Analysis és a The Interpretation of Financial Statements című munkáknak is.

JASON ZWEIG a Money magazin vezető újságírója, a Time vendég cikkírója és az Amerikai Pénzügyi Történelem Múzeumának kurátora. Korábban a Forbes vezető szerkesztőjeként dolgozott. 1987 óta ír befektetésekről.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással
Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál