Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ben Carlson: Befektetés józan ésszel

5.990 Ft
4.795 Ft
Menny.:db
Eredeti cím: A Wealth of Common Sense (2015)
Kiadó: A4C Books
Megjelenés éve: 2017
Fordította: Lénárt Szabolcs
Terjedelem: 248 oldal
Szerző: Ben Carlson
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 990 Ft
Miért célravezetőbb a pénzügyi piacokon (is) az egyszerű, mint az összetett? Ahogy Warren Buffett fogalmazott: „Az intelligens befektetés nem bonyolult, de ez korántsem jelenti azt, hogy egyszerű lenne.” Ez a gondolat tökéletesen megragadja és summázza könyvem mondanivalóját. (Ben Carlson)

A4C BOOKS KÖNYVAJÁNLÓ

Ha hosszú távon szeretnél takarékoskodni és befektetni, és nem akarod túlbonyolítani a dolgokat, kezdd ezzel a könyvvel. A szerző a rendszeres megtakarítás és befektetés (és az indexkövető alapok) híve, aki könyvében tanulságos történetekkel, esettanulmányokkal támasztja alá ennek a megközelítésnek a hosszú távú előnyeit. Kezdők számára is érthető és követhető a gondolatmenete, de a haladó befektetők is haszonnal forgathatják.

Tipp: Ha nem tudsz a befektetéseiddel napi szinten foglalkozni, de fontos számodra az öngondoskodás, olvasd el Ben Carlson könyvét.

Kinek NEM ajánlom? Ha aktívan akarsz kereskedni, venni és eladni, vagy a Bitcoin van a fókuszodban, akkor nem ezt a könyvet keresed. A piac varázslói könyveket nézted már?

Lénárt Szabolcs, fordító

Leírás

Egész pályafutásomat portfóliókezeléssel töltöttem. A tapasztalat megtanított arra, hogy befektetési döntések meghozatalakor a kevesebb mindig több. Az egyszerű diadalmaskodik az összetett felett. A hagyományos sokkal jobb esélyeket kínál, mint az egzotikus. A hosszú távú folyamat sokkal lényegesebb, mint a rövid távú eredmények. És bár az egyszerű szemléletmód semmivel nem könnyíti meg a jövő előrejelzését – hiszen senki nincs birtokában a kristálygömbnek –, biztosíthatja számunkra a racionális döntéshozatalhoz szükséges képességeket, bármit is hozzon aztán a jövő.

Nem az aranytojást tojó tyúkot kívánom eladni az olvasónak. Nincs a birtokomban a gyors meggazdagodás titkos receptje sem, hogy egyik napról a másikra milliókat kereshessen vele. A titok valójában annyi, hogy nem létezik olyan titkos recept, amellyel varázsütésre milliókat lehet keresni. Ehhez hosszabb idő szükségeltetik. A meggazdagodáshoz türelem kell.

Benjamin Graham, a legendás befektető és Az intelligens befektető című klasszikus szerzője mondta egykoron: „Kielégítő befektetési eredményeket elérni sokkal könnyebb, mint azt sokan gondolják; a kiemelkedő eredmények elérése azonban nehezebb, mint amilyennek tűnik.” A legtöbb befektető ezzel a problémával kénytelen szembenézni – állandóan a kiemelkedő eredményeket hajszolják, ám híján vannak az ilyen típusú teljesítményhez szükséges szürkeállománynak, szabad időnek és készségeknek. Ami azt illeti, már a kielégítő eredmények is elegendőek ahhoz, hogy átlag felettiek legyünk, és a befektetők 70- 80 százalékát magunk mögé utasítsuk. És ez sokkal könnyebben elérhető, mint ahogy a legtöbben gondolnák.

Kellően hosszú távon már az átlagnál jobb befektetők is lenyűgöző befektetési eredményekkel büszkélkedhetnek. A befektetés arról szól, hogy igába fogjuk a hosszú távú gondolkodás erejét, elkerüljük a ki nem kényszerített hibákat, és hagyjuk, hogy dolgozzon nekünk a kamatos kamat. Pontosan ebben hivatott segítséget nyújtani a könyvem.

- Ben Carlson


A Befektetés józan ésszel útmutatást ad az ilyen egyéni befektetőknek (megtakarítóknak) ahhoz, hogyan állítsák össze portfóliójukat, hogyan álljanak a pénzügyi piacok szeszélyes viselkedéséhez, hogyan tartsák kontroll alatt érzelmeiket – és ami talán a legfontosabb, hogyan profitáljanak megfelelően kialakított portfóliójukból, a piac szeszélyeiből és érzelmeik kordában tartásából. Röviden: megmutatja, hogy induljanak el azon az úton, amelyen minél több embernek kellene ma Magyarországon elindulnia ahhoz, hogy nyugdíjas éveik anyagi biztonságban teljenek.

– Dr. Csányi Sándor (elnök-vezérigazgató, OTP Bank Nyrt.) előszavából


Ben Carlson könyvéből megtudhatjuk, hogy

·        a pénzügyi piacokon való befektetés során hogyan fordítsuk javunkra a józan ész nyújtotta előnyöket;

·        mire érdemes odafigyelnünk, és miket kell teljes mértékben figyelmen kívül hagynunk;

·        miként viszonyuljunk a piacok rövid távú ingadozásaihoz;

·        hogyan tartsuk kordában érzelmeinket, és őrizzük meg fegyelmezettségünket;

·        milyen segítséget nyújthat számunkra egy hozzáértő pénzügyi tanácsadó, mit várhatunk tőle, és hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő szakembert.

A praktikus tanácsokban bővelkedő kötet kézzel fogható és gyakorlati segítséget nyújt hosszú távú befektetési eredményeink javításához, illetve ahhoz, hogy bármilyen piaci körülmények között racionális döntéseket tudjunk hozni.


A szerzőről

Ben Carlson (CFA) alapítványok és nyugdíjalapok intézményi portfóliójának kezelésével foglalkozik.

Alapítója és szerzője az A Wealth of Common Sense  blognak, és az Animal Spirits című heti podcast egyik házigazdájaként a téma iránt érdeklődők ezreinek bővíti befektetési ismereteit

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!
Kiadói kedvezménnyel, azonnali személyes átvétellel, és 8000 Ft felett ingyenes kiszállítással

Ben Carlson: Befektetés józan ésszel termékünkhöz kapcsolódó könyvek

Átvevőpontunk
1092 Budapest, Bakáts u. 5-7
Állandó kiadói akciók
20-40% kedvezménnyel
Ingyenes kiszállítás
8000 Ft feletti vásárlásnál